1-Hozz létre egy új képet fehér háttérrel.
-Csinálj új layert majd a Rectangular Marquee Tool-al(M billentyű) jelöl ki egy területet ezen az új layeren amekkora papírt szeretnél.
-Foreground színt állitsd erre #C69C6D a background színt pedig #C7B29A. Következő lépés Filter>Render>Clouds.
-Image > Adjustments > Equalize . Válaszd ezt Equalize selected area only.
-A layer palettán klikkelj a Lock Transparent Pixelsre.
-Filter > Blur > Gaussian Blur, Radius 8.
-Szedd le a Lockot a layer panelon, vagyis klikk újra amire két lépéssel ezelőtt klikkeltél:)
-Image > Adjustments > Hue/Saturation (Ctrl+U). Saturation -60 Lightness +40. (+ - vigyázz errre)
-Túl sima a papírunk, adjunk hozzá kis életet. Filter > Noise > Add Noise Amount 2, válaszd a Gaussian-t és jelöld be a Monochromaticot it.

2-Adunk kis hajlásszöget a lapunknak. Ha még mindig kivan jelölve a papír akkor szöntesd meg a kijelölést,pl Select>Deselect. Az fontos hogy a layer1en álljunk különben a fehér hátteret fogod hajlítani:) Filter > Distort > Shear. Nézzen ki valahogy így a vonal. Ha nagyobb hajlást akarsz a papírra akkor hajrá!

-Most a lap éleit csipkézzük ki. Ctrl+klikk a Layer1en. Válts át a Channels panelra,a layers panel melett van egyből. Itt klikkelj a Save selection as channel gombra. Klikkelj erre az új Alpha 1 channelra. Select>Deselect(Ctrl+d).
-Filter > Pixelate > Crystalize. Cell size 3.
-Ctrl+klikk az Alpha 1 channelra. Válts vissza a layer panelra majd a panel alján klikk az Add Layer Mask.
3-Layer panel alján Add Layer Style gomb és válaszd ki a Drop Shadowt. Ez maradhat az alap értékeken, ugyan itt a bal oldalon még válaszd ki az Inner Glow részt is és allitsd be ahogy az alábbi képen látod.
4-Még leírok egy két okosságot. Szöveg a lapra: Horizontal Type Tool(T), fontnagysag, betütipus szabadon választott. Írj valamit a lapodra.
-Ennek a text layernek a Fill értéke legyen 0%.

-Újra a layer panel alján Add Layer Style gomb és használd a Color Overlayt.

-Éshogy hogyan kell azt az égetett részt megcsinálni? Egyszerű. A layer panelen kijelölöd a kezdeti layer1et, vagyis amin maga a papír van. Használd a Lasso Toolt(L). Jelöld ki a papír szélét. Majd nyomsz egy delete gombot és a photoshop automatikusan kivágja a részt és szivességből még az égetett effektet is meghagyja a széleken:)


Remélem sikerült összehozni! Ha valami nem érthető vagy elirtam(éjjel 3 óra van ehh) dobj egy mailt.

Vissza

Linkek: Társkereső könyv - Online Vásárlás - Csajozás és Humor