(Kis 3d gombok)

Ezek a gombok manapság igen gyakoriak a weben.Ijesmiket láthatunk különbözõ programokban is.Egy jó kis 3ds gomb elkészítéséhez egy kicsit több tudás és idõ is kell de inkább így mint különbözõ plugineket használjunk.Az eredmény is jobb lesz.

These micro buttons are seen more on the web now. They are almost like buttons we see in software. Making a good small button requires a little more thought and time, rather then using a Style or plug-in to make the button for you. The result is much better looking.

Bármilyen mérettel csinalhatsz nyomógombot csak arra vigyázz hogy a színek és a sarkok úgy nezzenek ki mint itt a képen.Ennek az eredménye lesz egy sima kinézetû ferde él.

The button you make can be any width or height, but be sure to match the colors and corners on the pictures below. This will result in a smooth looking bevel.

Kezd azzal hogy zoomolsz közel a képhez(zoom tool bal oldalt).KB egy 1000% os zoom kell hogy úgy lásd az 1 pixel vastagságú képet mint az alábbi képen.Aztán használd a Pencil toolt 1 pixel nagysággal.Rajzolj egy alakot mint amit itt látsz a képen ezzel a színnel Hex# 636363 és fekete.

Start by zooming close to the image. Use the Pencil Tool with a 1 pixel brush. Draw the shape like you see below using the colors I use.
Hex# 636363 and Black

 


Most rajzolj árnyékot ahogy az alábbi képen látod ezzel a szinnel Hex# C6BDBD . Aki nemtudná hogy kell ezt a színt használni annak a teljesség kedvéért elmondom hogy rakattintol egyszer a Set Foreground color-ra a bal oldali menün majd bejön egy ablak ahol lent látsz egy # jelet, ebben az esetben oda a jel mellé beírod most hogy C6BDBD.

Now create the shadow with Hex# C6BDBD.

Csinálj belülre is árnyékot ezzel a színnel C6BDBD

Create this next shadow you see using Hex# C6BDBD


Egy ujabb árnyék készítése D6D6D6 mely a teltséget fokozza.

Add another shadow that sets inside the last one. This gives the illusion of roundness. Hex# D6D6D6.

Jelölj ki egy részt a gomb belsejében a Rectangular Marquee Tool-al.Ha épp nem aktív ez a tool akkor a bal oldali menü legfelso ikonján hosszan kattintol és ki tudod választani ezt az eszközt.A kijelölésnél arra kell figyelni hogy 1 pixel tavolság legyen a gomb tetejétõl valamint a bal oldaltól ahogy a képen látható.Ha kész a kijelölés szinezd be ezt a részt ezzel a színnel Hex# EFEFEF. G betû lenyomásával photoshop 6ban bejön a Paint bucket tool amivel egy kattintassal a kijelõlésen belül kiszínezheted ezt a részt.

Make a selection inside the button using the Rectangular Marquee Tool. Be sure to leave a 1 pixel space from the outline of the button next to the top and left side. This leaves us a highlight. Fill the selection in with Hex# EFEFEF

Végül ízlés szerint irj szöveget a Pencil toolal vagy ha a type toolt használos akkor kis Font-al irj.

Create text for the button using the Pencil, or use a small font.


Vissza a főmenübe

Linkek: Társkereső könyv - Online Vásárlás - Renomé